Decadent: Lamborghini Aventador als bureau

Bekijk 4 foto's
Door: BV 20-09-2018

Bureaus die specifiek de zinnen van de autoliefhebber moeten prikkelen zijn niets nieuws onder de zon. Er zijn exemplaren waar auto-elementen worden verwerkt en er zijn er waarin hele stukken van een voertuig worden opgenomen. Zoals deze, met de neus van een Lamborghini Aventador.

Het in Polen gevestigde Epicentrum Manufacture is een bedrijf dat al een paar Lambo-gebaseerde meubelstukken produceert. Dit is hun nieuwste creatie - een bureau. Het lijkt alsof het gemaakt is van de voorzijde van een echt exemplaar, maar maak je geen zorgen. Er ging geen supercar uit Sant’Agata Bolognese op de slachtbank. Het is een recreatie die geheel waarheidsgetrouw is, op het embleem van het merk na. Wellicht heeft de fabrikant het recht niet om dat te gebruiken.

Je hebt wel wat plaats nodig

Het meubelstuk heeft een breedte van 1,90m, is 1,60m diep en 80cm hoog. Het is gemaakt van glasvezel, heeft een krasbestendig werkblad en is verkrijgbaar in 200 kleuren. Je kan niet alleen de kleur van de auto aanpassen, maar ook die van het bovenblad en de velgen. En er zijn nog een hoop accessoires leverbaar. LED-verlichting, glazen bladen en zo veel meer.

Het pijnlijkste deel van de hele zaak is dat het bureau € 30.000 kost. Tien keer goedkoper dan een Aventador, dat wel, maar pittig voor een meubelstuk. De fabrikant werpt evenwel tegen dat het exclusiever is dan het rijdende exemplaar, want de oplage is beperkt tot 44 stuks.

Geef commentaar
comments by Disqus