Peugeot E-Legend Concept haalt mosterd bij 504 Coupé

Bekijk 59 foto's
Door: BV 20-09-2018

Naar deze Peugeot E-Legend Concept kijken en er een recreatie in zien van de klassieke Peugeot 504 Coupé van de hand van de Italiaanse grootmeester Pininfarina is je vergeven. Dat Peugeot daar minstens een deel van de mosterd haalde, lijdt geen twijfel. Het merk komt er ook netjes voor uit. Retro, maar dan wel hand in hand met de toekomst. Want de E in de naam van deze elegante tweezitter verwijst natuurlijk naar de elektromotor.

Het logo op kop en staart, net als de verlichting aan beide uiteinden van deze 4,65m lange creatie zijn overigens een duidelijke verwijzing naar de klassieker.

Ten dienste van het autoplezier

Meer en meer automerken verkondigen dat ze in de toekomst zullen evolueren naar een ‘mobility provider’. En dat zelfrijdende auto’s de dienst zullen uitmaken. Maar het is nog lang niet zeker dat een meerderheid van het publiek daar allemaal op zit te wachten. Iets waar deze E-Legend Concept rekening mee lijkt te houden.

Er wordt wel gezegd dat deze creatie zelf kan rijden, met een stuur dat wegschuift en stoelen die plat gaan liggen, en twee stuurmodi: eentje die gericht is op comfort en eentje die zich sportiever gedraagt. Maar je voelt dat er nog een lust is om zelf met de 463pk en 800Nm - voldoende om naar 100 te knallen in 4 seconden - te gaan spelen. Tot wel 600km lang. Neem je zelf het stuur, dan krijg je 504-geïnspireerde-wijzertjes voor je neus.

Op het Autosalon van Parijs wordt de Peugeot e-Legend voorgesteld.

Geef commentaar
comments by Disqus