Renault E.Z. Pro is robotauto voor pakjesdiensten

Bekijk 13 foto's
Door: BV 20-09-2018

Terwijl het salon voor commerciële voertuigen van Hannover vaak nauwelijks een rimpel in het nieuwsoppervlak veroorzaakt, valt er dit jaar opvallend veel nieuws te rapen. Renault pakt er ook uit, met de EZ-Pro concept. De toekomstvisie van het Franse merk op goederenvervoer over korte afstand. Eerder stelden de Fransen al een vergelijkbare concept voor personenvervoer voor: de EZ Go.

Menselijke factor

Volgens Renault blijft menselijk toezicht de komende tijd nog absoluut noodzakelijk. En hoewel de oplossing uitgaat van volledig autonome capsules die achter elkaar kunnen rijden als een treintje of kunnen uitwaaieren op individuele routes, worden ze steevast vergezeld van een bemand exemplaar. De inzittende daarvan moet de boel in de gaten houden, coördineren en desnoods oplossen.

Logistiek

Renault stelt zich een toekomst voor waarin een aantal van die pods door één logistieke partners beheerd worden en verschillende soorten goederen vervoeren. De modules kunnen worden aangepast om producten met specifieke vereisten te transporteren, maar natuurlijk zijn ook andere doelen, zoals een food truck, mogelijk.

Geef commentaar
comments by Disqus