Hot-hatch-op-stelten: Audi SQ2

Vergroot foto
Door: BV 28-09-2018

We moeten het stellen met één enkele foto van de Audi SQ2. Maar de belangrijkste specificaties van het snelle topmodel uit het Q2 leveringsprogramma doet het merk wel uit de doeken.

Tegenprogrammatie

De SQ2 is natuurlijk het antwoord van Audi op de X2 M35i. Die BMW is eveneens kakelvers. Om ook in dit segment de hot-hatch-op-stelten uit te hangen, lepelen de Ingolstadters een 300pk sterke tweeliter viercilinder-met-turbo in de motorsteunen. Goed voor een acceleratie van nul naar 100km/u in 4,8 seconden en een begrensde top van 250km/u. Toeval of niet - je kan een haar splijten op het verschil met de eerder aangehaalde Bimmer.

Ook nog zuinig

De TFSI-motor van de Audi SQ2 is gekoppeld aan een zeventraps S tronic-transmissie die je ook zelf kan aansturen. Er zijn natuurlijk meerdere rijmodi en de automaat kan ook de aandrijflijn loskoppelen en de motor uitschakelen. Zeilen heet dat en het spaart brandstof.

Quattro is wat het vermogen over de vier wielen verdeeld. Standaard. Met een verdeling die geheel variabel is. Audi haast zich om te zeggen dat de volledige aandrijfkracht ook naar de achterwielen kan gaan, want dat klinkt stoer. Maar je hoeft er niet op te rekenen dat de SQ2 een drifter zal zijn. Zo veel frivoliteit tolereert het merk niet. Verder pakt de SQ2 uit met een 20 mm verlaagd S-sportonderstel, progressive steering met variabele overbrenging, Audi drive select en een extra sportief uiterlijk. Rollen doet hij op 18 inch lichtmetaal, maar het kan een maatje meer zijn af-fabriek voor wie dat wil.

Geef commentaar
comments by Disqus