Skoda Vision RS: smakelijke eerste hap van nieuwe hatchback

Bekijk 7 foto's
Door: BV 01-10-2018

Skoda werkt aan een conventionele vijfdeurs hatchback voor het C-segment. En deze Vision RS is het voorproefje dat smaakt naar meer. Skoda wil je op het puntje van je stoel met een werkstuk dat in z’n synthese een toekomstgerichte aandrijflijn, een sportieve vormgeving en het DNA van niet minder dan 117 jaar autosport heeft.

Hybride

Volgens Skoda's CEO Bernhard Maier wordt het RS-label in de toekomst grondig onder handen genomen. Dat zien we hier concreet in de vormgeving, maar het geldt ook voor de aandrijving. Onder de sportieve koets van deze Vision RS werken namelijk een 1.5 liter benzinemotor (150 pk) en een 75 kW elektromotor samen om een systeemvermogen van 245 pk te realiseren. Volledig elektrisch rijden kan tot 70 km ver, met een minimale CO2-uitstoot (meer details hier) terwijl ook een acceleratie naar honderd in 7,1 seconden realiseerbaar is.

C-segment hatchback

Het atletische uiterlijk van de Vision RS is niet alleen een voorbode van nieuwe RS-designkenmerken, maar meteen ook voor een nieuwe hatchback. Een rechtstreekse concurrent voor de Golf, Leon en Focus. Wanneer die komt is onduidelijk, maar wij mikken alvast op 2020.

Geef commentaar
comments by Disqus