Dacia Duster krijgt nieuwe Mercedes-motor

Bekijk 3 foto's
Door: BV 02-10-2018

De jongste generatie van de Duster (test hier) is nog maar een jaar oud, en toch staat er al een flinke motorische update op het programma. De Roemeense SUV wordt binnenkort leverbaar met een nieuwe 1,3l benzinemotor. Die werd door de Renault-Nissan alliantie samen met Mercedes-Benz ontwikkeld. Bij de Duitse autobouwer vind je hem onder meer in de A-Klasse en de zopas voorgestelde nieuwe B-Klasse.

Twee varianten

In de Duster wordt de eenheid aangeboden in twee vermogensversies. De eerste wekt 130pk en 240Nm op, terwijl de krachtigste uitpakt met 150pk en 250Nm. De voorwielaangedreven versies worden al de komende weken leverbaar. Wie vierwielaandrijving wil in combinatie met de nieuwe benzinemotoren zal moeten wachten tot midden volgend jaar.

De eenheid voldoet aan de jongste uitstootnormen (euro 6dTEMP) en maakt gebruikt van een partikelfilter voor het zuiveren van de uitstootgassen. Hij is dan ook schoner dan z’n voorganger.

Op het Autosalon van Parijs, waar de Duster voor het eerst met de nieuwe centrale te bewonderen valt, deelt de fabrikant ook een update voor het infotainmentsysteem mee. Vanaf eind dit jaar zal een nieuwe versie van de MediaNav Evolution gelanceerd worden. Dacia belooft compatibiliteit met Apple CarPlay en Android Auto. De prijzen zullen daarentegen ongewijzigd blijven, aldus de autofabrikant.

Ook frivool met Dacia Sandero Stepway

Tegelijk zijn drie verschillende Dacia Sandero Stepways te zien in Parijs: de 'New Very Limited Series'. Elk van hen heeft een ander designthema en het zijn de finalisten van een wedstrijd die het Roemeense automerk deze zomer lanceerde.

De tweede etappe van de wedstrijd vindt plaats van 2 tot 13 oktober, waarbij de ontwerpen ter stemming worden voorgelegd aan wie die de stand van Dacia in Parijs bezoekt. Het winnende ontwerp wordt een échte gelimiteerde oplage van het model.

Geef commentaar
comments by Disqus