Renault EZ-Ultimo is zelfrijdende luxe-lounge

Bekijk 68 foto's
Door: BV 02-10-2018

Renault heeft op het Autosalon van Parijs de sluier gelicht van z’n jongste EZ-concept car. Zelfrijdend, geheel elektrisch en… heel erg elitair.

Wedijveren met Rolls-Royce

Het Franse merk kijkt met een starre blik naar de toekomst. Maar wij duiken, aangepord door de ‘Renault 120’-logo’s op de concept, heel even het verleden in. Naar de periode tot en met het interbellum. Toen, wat door de meesten al lang vergeten is, was Renault een naam met faam. Z’n automobielen wedijverden met de grootste namen uit de sector. De kwaliteit werd wel eens vergeleken met die van Rolls-Royce. Dat sentiment hing in de lucht bij de creatie van deze EZ-Ultimo, zo lijkt het wel.

Hedendaagse stijl, ouderwetse luxe

De concept is geïnspireerd op hedendaagse architectuur en Franse stijl. Het passagierscompartiment is ontworpen als een persoonlijke lounge die is uitgerust met alle comfort en functies die nodig zijn voor ontspanning enerzijds, of werk anderzijds. Een brede, automatische deur verschaft toegang tot de cabine en passagiers worden tegemoet gekomen door een verschuivende, roterende zetel.

Er is op geen frank gekeken bij de aankleding van de Ultimo. Leder, hout en zelfs marmer zijn gebruikt. Je rijsttijd optimaal benutten kan door de Augmented Editorial Experience (AEX). Die serveert de inzittenden met gepersonaliseerde premium content en multimedia-ervaringen.

Premium-ervaring

De EZ-Ultimo volgt in de voetsporen van de EZ-Go en EZ-Pro studiemodellen. Deze jongste uitvoering is eveneens uitgerust met autonome rijtechnologie van niveau 4. Die kan zich aanpassen aan een stedelijke omgeving, een snelweg of een pendeldienst zijn op speciale wegen. Renault wil dat je deze jongste variant ziet als een uitbreiding van de premium-ervaring die wordt aangeboden door een hotel, resort of luchtvaartmaatschappij.

Geef commentaar
comments by Disqus