GT-R-motor en F1-technologie in Infiniti Project Black S Concept

Bekijk 18 foto's
Door: BV 02-10-2018

Infiniti stuurde niét z’n kat naar Parijs. Maar dat betekent niet dat het merk er groot nieuws te melden heeft. De luxedochter van Nissan stelt er wel dit voor: de Project Black S Concept. Een doorontwikkeling van de anderhalf jaar geleden getoonde Q60 Black S.

Veel moeite

Het was voor Infiniti ongetwijfeld een aanzienlijke investering om de concept te herwerken. Misschien wel té veel voor een showcar, waardoor geruchten over een gelimiteerde serieproductie weer oplaaien. De Japanners zelf reppen er evenwel met geen woord over. Zelfs geen hint.

Uiterlijke opsmuk kregen we al te zien. Ditmaal is de Project Black ook voorzien van een interieur. Dat had de vorige versie niet. Daar keek je tegen geblindeerde ruiten aan.

Het gaat gelukkig ook niet louter om uiterlijk vertoon. Onder de kap zit een V6 waar twee turbo’s lucht in pompen, gekoppeld aan een geavanceerd hybridesysteem. De zescilinder komt uit de Nissan GT-R, de elektrische hulpmotor uit de Formule 1. Samen zijn ze goed voor 571pk wat genoeg is om binnen de 4 tellen naar 100km/u te snellen.

Geef commentaar
comments by Disqus