BMW 3 Touring lekt in patentbeeld

Bekijk 5 foto's
Door: BV 10-10-2018

De nieuwe BMW 3-Serie hebben we al gezien. Als sedan tenminste. Nogal wat mensen kiezen echter voor een tot aan de achterzijde doorgetrokken daklijn die daar uitmondt in een naar boven scharnierende kofferklep. De break dus, die bij BMW steevast Touring heet. Dat oogt wat avontuurlijker, maar vooral: er kan meer in.

Nieuwe BMW 3-Serie Touring

Hoe de 3 Touring eruit ziet, toonde BMW ons nog niet. Hoeft ook niet, want dankzij deze afbeeldingen van een Braziliaans octrooienagentschap, is ook dat geen geheim meer. De snoet is identiek aan die van de sedan, maar na de B-stijl wordt alles specifiek voor de break.

In de nieuwe 3-Serie kan je minimaal 480l aan spullen kwijt in de koffer. De Touring pakt wellicht uit met een laadcapaciteit van 500l, uitbreidbaar tot ca. 1.525l wanneer je de rugleuningen van de achterbank platlegt. Ietsje meer dan de huidige generatie, met andere woorden.

En de 3 GT?

Wellicht stelt BMW de 3 Touring begin volgend jaar officieel voor. Heb je liever de vorm van de controversiële 3 GT? Dan heb je pech. Dat model keert niet terug.

Geef commentaar
comments by Disqus