Koop de Jeep van Steve McQueen

Bekijk 5 foto's
Door: BV 22-10-2018

Het is ironisch dat de Ford Mustang uit Bullitt, met de legendarische Steve McQueen in de hoofdrol, nooit van hem was. Hij probeerde nochtans. Meermaals.

Volgende maand onder de hamer

Niet dat McQueen een gebrek had aan rollend materieel. Hij had een omvangrijke collectie die niet alleen auto’s maar ook motoren omvatte. Allen worden ze gekoesterd door hun huidige eigenaars. Ze komen zelden op de markt. Maar je kan nu z’n Willy’s Jeep op de kop tikken. Daarvoor moet je op de Silverstone Austions in Birmingham volgende maand voldoende lang je bordje omhoog steken. Het veilinghuis schat dat je het moet volhouden tot € 120.000. Dat is meer dan dubbel zo duur dan een Ford Mustang Bullitt, die ook de King of cool eert (test hier), maar hier heeft de man zelf nog aangezeten.

Jeep Willys, eerst van het leger, dan van McQueen

McQueen kocht de Jeep niet nieuw. Hij was van het Amerikaanse leger geweest, en dat zie je er vandaag nog steeds aan. De steracteur hield de auto tot z’n dood in 1980. Vier jaar later werd hij geveild, samen met een hoop andere van z’n bezittingen. Een verzamelaar betaalde er toen ruwweg € 5.000 voor. Dat lijkt een koopje, maar het was tien keer meer dan je destijds van een ordinaire Willy’s kon vragen.

Met gedenkteken

Inmiddels wijzigde de auto slechts één keer van eigenaar. Hij werd gerestaureerd, maar een kenteken dat op het dashboard werd aangebracht, zit er natuurlijk nog steeds. Niet onbelangrijk voor wie z’n portefeuille bij ons al meteen begint te jeuken… de Jeep is reeds in Europa ingevoerd.

Geef commentaar
comments by Disqus