Matt LeBlanc stopt met Top Gear, vervanging is…

Vergroot foto
Door: BV 25-10-2018

Toen het trio Clarkson, May en Hammond het Britse autoprogramma TopGear verliet, was onduidelijk hoe de BBC de show - het meest succesvolle programma ter wereld - nieuw leven in zou blazen. Er kwamen en gingen enkele mensen, maar met de ex-Friends-acteur Matt LeBlanc en omhooggevallen blogger Chris Harris, kon het publiek het toch smaken. Maar LeBlanc houdt er na vier seizoenen mee op. Het constante reizen en de erg tijdsintensieve opnames wegen te zwaar, klinkt het in een mededeling.

BBC vervangt

Vervanging heeft de BBC al klaar. En… daar heeft buiten Engeland geen hond al van gehoord. Niet één, maar twee presentatoren komen erbij: Paddy McGuinness een Britse komiek, en Freddie Flintoff, een voormalige cricketspeler. Geen van beiden heeft ervaring met het beoordelen van auto’s, maar ze claimen vanzelfsprekend wel een grote liefde voor de show.

En Rory Reid?

Rory Reid, die de afgelopen seizoenen de derde vaste presentator van het programma was, zet ook een stap opzij. Hij wordt het gezicht van Extra Gear, dat online wordt uitgezonden en in de marge van TopGear werkt, en zal slechts sporadisch nog eens in het hoofdprogramma zelf te zien zijn.

Geef commentaar
comments by Disqus