Audi R8 breekt in twee

Bekijk 5 foto's
Door: BV 30-10-2018

Een Audi R8 (test hier) brak bij een ongeluk in twee. Dat gebeurde afgelopen weekend op de grens tussen Noord-Italië en Oostenrijk. Het heeft er alle schijn van dat de bestuurder van de Audi op een moment van hevige regenval de controle over het stuur verloor. Hij werd in de flank gegrepen door een Volkswagen bus die zo te zien was uitgerust als zwerfauto.

In twee

De VW raakte de Audi lateraal op het achterste gedeelte. De Audi brak daarop in twee stukken. Het eerste deel met de snuit en het passagiersgedeelte, en het achterste deel met de centraal opgestelde tiencilinder-motor van Lamborghini-origine. De Audi is, vanzelfsprekend, een totaal verlies. De schade aan de Volkswagen leek mee te vallen, al was ook die auto geheel geïmmobiliseerd omwille van schade aan de linker voorophanging.

Carbon plooit niet

Zowel de bestuurder van de Audi als die van de VW kwamen er met lichte verwondingen vanaf, hoewel ze beiden korte tijd gehospitaliseerd werden uit voorzorg. Het valt overigens wel vaker voor dat een sportauto van het caliber van de R8 in stukken breekt. Een structuur die intensief gebruik maakt van aluminium om gewicht te besparen is daar gevoeliger voor. In elk geval bleek de veiligheidscocon die rond de inzittenden wordt opgetrokken, intact gebleven.

De Oostenrijkse brandweer (foto’s) had twee uur nodig om de weg vrij te maken. Er wordt geen gewag gemaakt van overdreven snelheid.

Geef commentaar
comments by Disqus