Deze 'stealth' McLaren 720S vliegt niet onder de radar

Bekijk 8 foto's
Door: BV 20-11-2018

Er is niets mis met de McLaren 720S. Het ding is retesnel (zie details hier) en slecht ziet het er ook niet uit. Maar met MSO, wat kort is voor McLaren Special Operations, kan je altijd nog wat specialers doen. Deze ‘Stealth’-uitvoering staat nu bij een Britse dealer op een gefortuneerde eigenaar te wachten. Hij eert de overwinning van de F1 GTR op de 24h van Le Mans. Zogezegd.

200 uren lakwerk

Wat het vooral om gaat is om de aankleding. De donkergrijze lak die MSO Sarthe Gray noemt, is de reden dat McLaren gewag maakt van een stealth-uitvoering. Maar je zal er niet mee onder de radar vliegen. Daarvoor vallen de vermiljoenrode kleuraccenten veel te hard op. Je vindt ze op het koetswerk en her en der in het interieur, maar ook op de velgen die voorts in de koetswerkkleur zijn gelakt. De Britten onderlijnen fijntjes dat die kleur allemaal met de hand is aangebracht en dat daar 200 werkuren in zijn gekropen.

Natuurlijk is er ook carbon

Een ander element dat de exclusiviteit en de stijl mag onderlijnen is het rijkelijke gebruik van koolstofvezel. Het exotische materiaal is onder meer terug te vinden op luchtinlaten, buitenspiegels, de diffuser en een hele reeks interieurcomponenten.

En wat is er nu precies speciaal aan?

Wie bij de les is, heeft in de gaten dat McLaren hier een hoop poeha maakt met een auto die in essentie niets meer is dan een gewone 720S die even langs de lakafdeling is langsgeweest. Zo is het immers precies. Maar het is wel leuk om te weten wat die allemaal kan.

Geef commentaar
comments by Disqus