Toyota Supra gaat met de billen bloot

Vergroot foto
Door: BV 24-12-2018

Toyota doet er behoorlijk lang over om de Supra voor te stellen. Het model is technisch erg gelijkaardig (zeg maar identiek, op de afstelling na) aan de nieuwe BMW Z4 en die hebben we bij Auto55 begin november al aan de tand kunnen voelen (test hier).

Eindeloze teasercampagne

De Supra flaneerde al enkele keren in een camouflageprint. Het definitieve uiterlijk ervan werd door de Japanners geheim gehouden. Met wisselend succes. Eerder al lekte de voorkant uit. En ditmaal gaat de vijfde generatie van de Supra met de billen bloot.

De sportieve tweezitter met vast dak is geïnspireerd op de FT-1 concept car. Toyota stelde die in 2014 voor op het Autosalon van Detroit. En vooral achteraan zijn de gelijkenissen eenvoudig te observeren. De sterk uitgewerkte achtervleugel en de vorm van de achterlichtunits verwijzen duidelijk naar de concept. Er werd natuurlijk water bij de wijn gedaan. Zo zijn de erg uitgesproken luchtdoorstroomopeningen van de stijloefening verdwenen. De voorzijde verwijst er ook naar, maar is al meer water dan wijn. Maar er komt later nog een pittiger variant van de Supra. Misschien dat die Supra GRMN een extra lepel agressiviteit binnen krijgt.

Première in januari

Toyota’s nieuwste sportauto zal samen met de BMW Z4 van de band lopen bij Magna Steyr, in het Oostenrijkse Graz. Z’n première geschiedt half januari op het Autosalon van Detroit. Precies vijf jaar na de voorstelling van de FT-1.

Geef commentaar
comments by Disqus