Schip met 3.500 Nissans aan boord brandt al 3 dagen lang

Vergroot foto
Door: BV 04-01-2019

Een groot autotransportschip dat 3500 Nissan-modellen vervoert, drijft onbemand in de Stille Oceaan nadat er op oudejaarsavond brand uitbrak en de bemanningsleden het schip verlieten. Het is op drift.

5.200 auto’s op één schip

Het net geen 200m lange schip Sincerity Ace werd gebouwd in 2009. Het reist van de Nissan-terminals in Yokohama en Kanda in Japan voornamelijk naar Honolulu, Mexico, Puerto Rico, Florida, Virginia en Maryland. Het schip heeft een capaciteit van 5200 voertuigen. Momenteel zijn er 3804 auto’s aan boord. 3.500 Nissans en 304 voertuigen van onbekende merken en types.

Vijf bemanningsleden vermist

In een reactie aan Automotive News laat Nissan weten dat de auto’s in kwestie vanzelfsprekend niet snel zullen uitgeleverd worden. Wellicht zijn ze verloren. Het is onwaarschijnlijk dat er voertuigen bestemd voor de Europese markt aan boord zijn. Het bedrijf drukt z’n medeleven uit met de bemanningsleden en de reddingsteams. Van de 21-koppige bemanning zijn er 16 in veiligheid gebracht. De vijf andere zijn naar alle waarschijnlijkheid overleden. Ze worden nog gezocht.

Al 3 dagen in vuur en vlam

Het schip dat eigendom is van Shoei Kisen Kaisha, een Japanse reder, zal gesleept moeten worden. Commerciële sleepboten zijn onderweg naar het schip, dat al ruim 3 dagen brandt. De oorzaak van het onheil is onbekend.

Geef commentaar
comments by Disqus