Infiniti QX Inspiration toont elektrische toekomst

Vergroot foto
Door: BV 05-01-2019

Infiniti, het voorlopig nog radicaal geflopte luxemerk van Nissan, stelt op het Autosalon van Detroit een concept car voor een elektrische crossover voor. QX Inspiration heet die. Want ook Infiniti zal in de toekomst met elektrische voertuigen op de proppen moeten komen. En het moet meteen wat nieuwe stilistische ijkpunten uitzetten. Wat de stijlafdeling van het merk nu doet kan immers niet genoeg mensen bekoren.

Digitale buitenspiegels

De buitenzijde heeft een hoge gordellijn. En geen buitenspiegels. Vervangen door digitale buitenspiegels, zoals op de Audi e-Tron. Wellicht moet de bestuurder niet gans de tijd rijden. Er zullen wel autonoom rijdende functies aan het recept toegevoegd zijn. Je merkt het - veel voorwaardelijke wijs. Details zijn immers schaars. De communicatie van Infiniti beperkt zich tot overloos marketinggezwets. “Dit nieuwe voertuig communiceert de serene kracht in ons midden”, dat soort zaken.

Hij laat zich elektrisch aandrijven en moet een ‘groot rijbereik’ hebben, dat weten we wel. Maar hoe ver hij geraakt of hij snel hij is? We leiden uit de eerste summiere informatie ook af dat z’n interieur hetzelfde sentiment moet opwekken als een luxueuze en comfortabele lounge. Er zal ook wel de nodige dosis moderne technologie aan boord zijn. Je kan geen concept car maken zonder.

Nog 10 dagen

We gaan ervan uit dat Nissan en Infiniti niet later dan 14 januari meer informatie bekendmaken. Dan beleeft de gladde crossover immers z’n debuut op de NAIAS (North American International Auto Show). Het aftellen kan beginnen...

Geef commentaar
comments by Disqus