Ook gigantische grille voor opgefriste BMW 7

Vergroot foto
Door: BV 08-01-2019

Voorop de BMW X7 zit een knoert van een grille. Eentje waar, zeker in onze contreien, de reacties op z’n zachtst gezegd over uiteenlopen. We noteren er twee verschillende verzuchtingen over. Er is enerzijds de omvang, en de stilistische implicaties die daarmee gepaard gaan. En anderzijds zien we op fora, Facebook en dergelijke aangevoerd worden dat de twee nieren nu zo dicht bij elkaar zitten dat het quasi één grille is. Daarmee geeft BMW een typerend en geliefd stijlkenmerk op.

Eerste foto vernieuwde 7

Intussen stoomt men in München een vernieuwde 7-Reeks klaar. Daarvan is zopas de eerste foto uitgelekt. En jawel, ook die heeft nieren die uit hun voegen groeien. En het chroomlaagje (dat al lang plastic is) lijkt zelfs harder dan tevoren te glimmen. In China smullen ze van dit soort van kenmerken, maar is het niet wat te kitsch voor de Europeanen? Je ziet bovendien dat de feitelijke opening in de grille een stuk kleiner is dan de omlijsting.

Weg Angel Eyes

Er is nog meer om over na te denken. Het design van de nieuwe koplampunits is eveneens goed zichtbaar op deze eerste foto. Zowel de omlijsting als de invulling wordt strakker. Van de klassieke ‘angel eyes’ (de geheel of gedeeltelijke ronde dagrij- of standlichten) schiet nog hooguit een milde suggestie over. Al het ronde is al verdwenen als sneeuw voor de zon. Er lopen wellicht ook wat fans van het merk rond die dat betreuren.

Nu we toch bezig zijn met oplijsten: dit specifieke exemplaar heeft uitgesproken sportief gelijnde voorbumpers met grotere luchtinlaten (gedeeltelijk namaak) en een nieuwe motorkap waarin scherpere vouwlijnen zijn geïntegreerd. BMW zelf heeft nog geen details over de vernieuwde Siebener bekendgemaakt.

Geef commentaar
comments by Disqus