Opel Zafira Life smaakt Frans, debuteert in Brussel

Bekijk 16 foto's
Door: BV 09-01-2019

Opel heeft een nieuw busje. Dat heet Zafira Life en is gebaseerd op de Peugeot Traveller en Citroën Spacetourer (en ook Toyota heeft er een versie van rondrijden).

Van vier tot negen inzittenden

In Duitsland tekende men een nieuwe grille, andere wieldoppen en velgen en een logo dat op het stuur past. Alle andere kenmerken zijn precies zoals bij de drie eerder genoemde merken. Je kan kiezen uit twee versies. Er is een variant die 4,95m lang is en een uitvoering die 5,30m meet van kop tot staart. Het verschil zit steeds in de overhang want de wielbasis bedraagt in beide gevallen 3,28m. Er kunnen tussen vier en negen personen in afhankelijk van de inrichting terwijl de laadcapaciteit maximaal 3.397l bedraagt.

De meest luxueuze versie zal beschikken over individuele instelbare zitplaatsen voor elke passagier en heeft onder meer een uitklapbare tafel aan boord. Ook verkrijgbaar: een radargestuurde cruise-control, noodremhulp, een 230V stopcontact, elektrisch bediende zijdeuren en zo meer…

Motoren onbekend?

Over de motoren laat Opel zich nog niet uit, maar die naar alle waarschijnlijkheid identiek zijn aan die in het aanbod van moederhuis PSA. Daar kan je een 1,5l diesel krijgen met 102 of 120pk of een tweeliter zelfontbrander die naar keuze 150 of 180pk opwekt. Instapversies zijn louter met een handgeschakelde zesbak verkrijgbaar. Hogerop het gamma wordt een achttrapsautomaat die met een draaischakelaar wordt bediend, leverbaar. Begin 2021 komt er ook een elektrische variant.

Eerst te zien op het Autosalon van Brussel

De Zafira Life zal eerst te zien zijn op het Autosalon van Brussel. Een meer utilitaire variant staat ongetwijfeld ook op het programma. Opel zal de Zafira Life in Engeland bouwen. Dat is gek genoeg niét waar z’n broertjes van de band rollen.

Geef commentaar
comments by Disqus