Nissan Leaf E+ rijdt verder en is sneller

Bekijk 26 foto's
Door: BV 09-01-2019

De Nissan Leaf is nog niet lang op de markt, maar nu al is z’n rijbereik eerder mager in vergelijking met de concurrentie. Op CES (de Consumer Electronics Show) in Las Vegas past de Japanse autobouwer daar een mouw aan. Daar staat de elektrische hatchback te pronken met een accu die 62kWh groot is.

Verder volgens...

We mochten van Nissan nog geen Europees rijbereik volgens WLTP-cyclus ontvangen. Maar de yanks weten al dat hij volgens hun EPA-norm 363km ver rijdt. Dat is er 122km verder dan het standaardmodel raakt. Je kan dat overigens ook gewoon sneller opsouperen want de Leaf e+ heeft een krachtiger motor. Die wekt 214pk en 340Nm op. Nogal wat meer dan de 150pk en 320Nm waar het model tot op heden op bleef steken.

(Beetje?) sneller

Ja, dat betekent natuurlijk ook dat hij wat sneller accelereert, al vermoeden we dat je op dat vlak ook geen mirakels moet verwachten. Nissan doet immers heel veel moeite om concrete cijfertjes te vermijden. Zo laat het weten dat de topsnelheid 10% beter werd, en dat een sprint van 80 naar 120km/u 13% flukser verloopt.

De e+ wordt tenslotte getrakteerd op specifieke 16-duims velgen en een bijgewerkte snoet met blauwe accenten. In Europa is hij pas tegen de zomer verkrijgbaar. Hij zal wellicht zo'n € 5.000 meer kosten dan de huidige variant.

Geef commentaar
comments by Disqus