De nieuwe Peugeot 208 is klaar

Vergroot foto
Door: BV 15-01-2019

De Peugeot 208 heeft er alweer zeven jaar dienst op zitten. Een vol autoleven. Natuurlijk zijn de Fransen al een ganse tijd naarstig aan het werk aan een nieuw exemplaar. Daar hangt heel wat van af. De 208 is immers van levensbelang voor Peugeot. En het is een verkoopskanon. De huidige generatie gaat nog steeds vlot over de toonbank.

Betrapt!

Het is carblogitalia dat de nieuwe 208 wist te betrappen tijdens een fotoshoot. De Fransen hebben hun huiswerk zo te zien goed gemaakt. De nieuweling, die alleen nog als vijfdeurs in de catalogus komt, heeft zelfs wat weg van de jongste Audi A1 (zie test hier). Maar z’n smoel is onmiskenbaar Peugeot. Dat komt vooral op het conto van de dagrijlichten als slagtanden. Stijl Peugeot 508.

Ook voor Opel

Dat de 208 een kind van deze tijd is, mag je ook afleiden uit de wirwar aan koetswerklijnen. Het zijn barokke tijden. De huidige variant is een stuk soberder. Onderhuids zal de tijdsgeest ook blijken. Z’n onderstel moet niet alleen dienen voor Peugeot in Citroën maar ook voor Opel. Daar zal het onder de Corsa zitten. En de aandrijfopties zullen ook een geheel elektrische variant omvatten.

Première in Genève

Nu de 208 duidelijk klaar is, zal het niet lang meer duren eer hij officieel wordt voorgesteld. Het Autosalon van Genève in maart ligt voor de hand.

Geef commentaar
comments by Disqus