Mini viert 60 jaar met speciale editie

Bekijk 12 foto's
Door: BV 16-01-2019

Het merk Mini bestaat al een pak langer dan het iets met BMW te maken heeft. Maar de Duitsers zien daar helemaal geen graten in. Zestig jaar geleden zag de olijke kleine (toen waren ze nog echt compact) Brit het levenslicht en dat wordt dit jaar gevierd met de obligate 60th Anniversary Edition van de drie- en vijfdeurs Mini. Die debuteert op het Autosalon van Brussel - een kleine primeur voor de Belgische beurs - en is vanaf maart verkrijgbaar. Daarmee is de zestigste verjaardag net voor. De klassieke Mini, een briljant ontwerp van Sir Alec Issigonis, was pas in de zomer van 1959 te krijgen.

Veel kleurtjes

Je hebt keuze uit een aantal koetswerktinten. Allen worden ze gecombineerd met dak in zwart of wit, motorkapstriping (waarmee BMW aanknoopt bij de legendarische John Cooper Works-versies) en exclusieve 17-duimsvelgen. Specifieke logo’s her en der (tot in de lichtprojectie onder de spiegels toe) onderlijnen dat het om een speciale uitvoering gaat.

Unieke interieuraankleding

Aan de binnenkant is het een specifieke interieurtint die in combinatie met een uitrusting die onder meer sportzetels, een automatische airco, specifieke sierlijsten en een stuur dat wat extra aandacht kreeg, omvat.

Keuze uit benzine of diesel

Elk van de koetswerkversies is verkrijgbaar met vier motoren: twee benzines en twee diesels. De vermogens variëren van 136 tot 192pk en zelfs de dorstigste versie stoot op papier niet meer dan 150g CO2 per kilometer in de atmosfeer.

Geef commentaar
comments by Disqus