Jeep verkoopt plots 84% meer in België

Vergroot foto
Door: BV 18-01-2019

De Belgische automarkt deed het in 2018 een tikkeltje beter dan in 2018. De verkoop steeg met met 0,70%. Uiteindelijk werd afgeklopt op net geen 550.000 nieuwe ingeschreven auto’s.

Volatiele automarkt in 2018

Zoals steeds kent de markt stijgers en dalers. Er was zelfs wat maar volatiliteit dan gewoonlijk. Te wijten aan de invoering van de WLTP-emissienormen. Een aantal merken was verplicht om voorraden versneld te liquideren en er zijn modellen waarvan de verkoop hetzij tijdelijk, dan wel permanent werd onderbroken.

De sterkste stijger van allemaal was Jeep, dat onmiskenbaar weet te profiteren van de heersende SUV-trend. Het bedrijf verkocht in 2018 zo maar eventjes 84% meer dan in 2017. Er werden er in ons land 5.067 van aan de man gebracht. Ook wereldwijd brak Jeep alle records. De teller sloeg door tot meer dan 1,8 miljoen voertuigen. Het merk bestaat al sinds 1941, maar dergelijk volume kon het nooit eerder realiseren.

Renegade trekt de kar

Fiat Chrysler Auto België dankt de spectaculaire toename aan de introductie van drie nieuwe of vernieuwde modellen: de Renegade, Cherokee en Wrangler (zie test hier). De Renegade, die in Italië wordt gebouwd, neemt het gros van de verkopen voor z’n rekening. De kleine terreinrakker werd door FCA ook verwend. Het is de eerste die de nieuwe generatie drie- en viercilinder turbo-benzinemotoren van de groep onder de kap krijgt. De Cherokee is momenteel overigens voor het eerst in Europa - hij staat op het Autosalon van Brussel.

Vanzelfspekend wil het merk ook in 2019 een fikse stijging realiseren.

Geef commentaar
comments by Disqus