Fiat Tipo trekt sportschoenen aan

Bekijk 3 foto's
Door: BV 18-01-2019

Fiat z’n hatchback voor de middenklasse is in almaar meer uitrustingsversies verkrijgbaar. Onlangs kwamen er de Tipo Mirror en Tipo Street bij en ditmaal wordt de Fiat Tipo Sport voorgesteld. Die is gebaseerd op de vijfdeursversie Tipo S-Design, maar het uiterlijk - je raadt het al - is wat aangedikt.

Sportief uiterlijk

Het is geen half werk. De Tipo Sport krijgt een andere voorbumper, een achterbumper die doet alsof hij een diffuser is, bredere zijskirts en een grote achtervleugel die wellicht een tikkeltje meer neerwaartse druk opwekt. Nogal wat elementen worden uitgevoerd in glanzend zwart plastic. De radiatorrooster, spiegelhuizen en de sierringen rond de mistlichten bijvoorbeeld. Rollen doet de Tipo Sport dan weer bovenop 18-duimers. Tenslotte noteren we nog getinte zijruiten en, tegen een meerprijs, een in zwart uitgevoerd dak.

Aan de binnenkant hebben de Italianen minder lang aan hun huiswerk gezeten. Daar moet je het vooral hebben van een combinatie van zwarte stof en leder voor de aankleding en dubbele stiknaden.

Motorkeuze

De aanpassingen zijn louter voor de show, want de Tipo Sport laat geen uitgesproken krachtige motoren inbouwen. Je hebt keuze uit 95, dan wel 120pk. Of je die uit een benzinemotor of een diesel perst kan je zelf kiezen. De benzines zijn beiden 1,4l groot, terwijl de kleinste diesel 1,3l slagvolume heeft. De longinhoud van de krachtigste zelfontbrander tenslotte bedraagt 1,6l.

Geef commentaar
comments by Disqus