Wat doet een Porsche in het Mercedes-museum?

Vergroot foto
Door: BV 26-01-2019

Wie zich een toegangsticket koopt voor het Mercedes-museum in Stuttgart, verwacht daar niet meteen een Porsche aan te treffen. En toch is dat precies wat je er tegenwoordig tegenkomt. De Duitsers hebben een Porsche 550 Spyder aan een museale opstelling toegevoegd. Mercedes is zelfs erg vriendelijk. De sportwagen van z’n rivaal uit dezelfde stad mag een hele reeks iconische Silver Arrows aanvoeren.

Maar waarom?

Mercedes complimenteert op deze manier het Porsche Museum met z’n 10-jarig jubileum. De musea van de twee merken hebben een uitstekende verstandhouding. Ze liggen op een boogscheut van elkaar. Er zijn niet veel plaatsen ter wereld waar twee internationaal befaamde automusea zo dicht bij elkaar liggen. Heel wat bezoekers lopen dan ook bij beide instellingen binnen. Ze worden daarvoor bedankt met een korting van 25% op het tweede toegangsticket. Daar is een akkoord over.

Mercedes en Porsche delen een link die meer dan een eeuw teruggaat. Voordat hij z’n eigen bedrijf oprichtte, werkte Ferdinand Porsche in 1906 bij het Oostenrijkse Daimler als technisch directeur. In 1926 werd hij er zelfs lid van de raad van bestuur. Hij speelde een rol bij de ontwikkeling van verschillende Mercedes-modellen, waaronder de Mercedes Targa-Florio-racer uit 1924.

Gratis voor Porsche-werknemers

Het merk met de Ster geeft van 1 tot en met 10 februari Porsche-werknemers gratis toegang het Mercedes-museum. Om kosteloos in de geschiedenis van een rivaal te duiken, volstaat het dat ze zich aanmelden met hun bedrijfsidentificatie.

Geef commentaar
comments by Disqus