Dit is echt de nieuwe Renault Clio

Bekijk 6 foto's
Door: BV 29-01-2019

Renault presenteert op het Autosalon van Genève een nieuwe Clio. Of, om het in meer hedendaags marketingjargon te plaatsen: een ‘compleet nieuwe Clio’. Want het gaat niet om een facelift. Het loont de moeite om dat aan te stippen, gezien het uiterlijk op een bescheiden manier evolueert.

Meer van hetzelfde

Hoewel de Fransen ongetwijfeld links en rechts wat aan de proporties en de afmetingen sleurden (een veronderstelling want het merk geeft eigenlijk niets van informatie wat dat betreft), blijft de algemene stijl van de Clio V dezelfde als die van de Clio IV. Wil je absoluut verschil zien, dan kijk je best naar de koplampen. De tot in de bumper doorlopende dagrijlichten in de stijl van andere creaties van het merk, sierden de Clio nog nooit tevoren.

De reden voor de eerder schuchtere stijlevolutie ligt voor de hand. De Clio van de jongste generatie verkocht elk jaar meer dan voorheen. Dan zit er iets goed, want het is erg uitzonderlijk.

Nieuwe bodemplaat

Renault wil nog kwijt dat de Clio op een nieuw onderstel staat. Dat heet CMF-B en zal uiteindelijk overal in de Alliantie Renault-Nissan-Mitsubishi gebruikt worden. Dat biedt volgens het merk de ‘recentste technologische evoluties’. De architectuur is klaar voor elektrificatie. Die wordt in de loop van deze productgeneratie onvermijdelijk.

Met details is het merk nog erg schaars. Afmetingen, motoren, uitrusting, snufjes, kofferinhoud en zo meer… het komt allemaal nog niet aan bod. Dat is ongetwijfeld voor later. Beeld van interieur was er eerder al. Dat ontdek je hier. Het duurt nog wel even eer de vernieuwde Clio bij de dealer verschijnt.

Geef commentaar
comments by Disqus