Dit zou zomaar de volgende Audi A4 kunnen zijn

Bekijk 2 foto's
Door: BV 01-02-2019

De jongste generatie van de Audi A4 dateert uit 2015. En… hij verkoopt niet zo lekker als de Duitsers zelf graag hadden gehad. En dat was al zo voor de introductie van de nieuwe BMW 3-Serie (zie test hier).

Mini-opfrisser

In de zomer van 2018 werd de Audi A4 al eens op een opvallend vroege facelift getrakteerd. Een bescheiden affaire die vooral detailaanpassingen aan bumpers en grille omvatte. Vooral de sportievere versies werden wat assertiever. Maar het design blijft natuurlijk in de eerste plaats voorspelbaar.

Tegenwoordig rijden er in de buurt van Ingolstadt en testcentra bij de poolcirkel grondig gecamoufleerde A4’s rond. Wellicht de voorbode op een meer ingrijpende opfrisbeurt. Maar de mensen van kolesa.ru hadden niet veel zin om daarop te wachten. Zij tekenden zelf al de volgende generatie van de A4. En net omdat het merk met de vier ringen zo voorspelbaar is, zou dat wel eens dicht bij de waarheid kunnen zijn…

Meer elegantie

Bij kolesa is men duidelijk van mening dat de A4 wat meer elegantie en klasse mag uitstralen. Er wordt daarvoor gegrepen naar traditionele ingrediënten. Wat meer chroom bijvoorbeeld. Dat werkt altijd. Het komt ook niet uit de lucht vallen. Het ontwerp van de grille en de achterlichtunits met daartussen een horizontale sierstrip, knipogen naar de Audi A8 bijvoorbeeld. Tegelijk opteerde designer Nikita Chuicko voor kleinere niet functionele elementen. De diffuser, uitlaatsierstukken en luchtinlaten hebben op een nieuwe auto veelal geen enkele functie. Ze zitter er louter voor de show. Ze werden hier niet weggelaten, dat zou te radicaal zijn, maar hun rol werd beperkt.

Vernieuwde Audi A4 eind dit jaar

Pas eind dit jaar weten we wellicht of deze render in de buurt van de realiteit zit. Dan stelt Audi een meer ingrijpende opfrisbeurt van de A4 voor.

Geef commentaar
comments by Disqus