Skoda Kamiq: dit is het interieur

Vergroot foto
Door: BV 06-02-2019

Skoda komt met een stads-SUV. Een broertje voor de VW T-Cross en de Seat Arona. Die nieuwe telg heet Kamiq. Dat seinde het bedrijf uit Mlada Boleslav eerder al naar ons door. En z’n nieuwste spruit wordt verwacht op het Autosalon van Genève. Over een maand dus.

Modern en een beetje apart

Het uiterlijk wordt modern, maar niet shockerend. Dat kan je al uit de eerste schetsen (zie hier) afleiden. Het interieur ook. Dat is met zekerheid te stellen gezien de eerste foto de ether is ingestuurd.

Voor z’n toekomstige interieurs bedacht Skoda een nieuw recept. Daarin is een tegen het dashboard gemonteerd vrijstaand scherm voor het infotainmentsysteem een cruciaal stijlelement. Die opstelling heeft als voornaamste voordeel dat het erg dicht bij het gezichtsveld van de bestuurder ligt.

Microvezel en kristalstructuur

De Kamiq wil ook trendy uit de hoek komen met de aankleding. Niet dat je meteen hoofdpijn krijgt van de originele kleurtjes. Zwart en grijs lijken de overheersende tinten te zijn. De samenstelling is wel origineel. De bekleding geschiedt immers gedeeltelijk in microvezel. Dat wil zeggen dat de zetels in een vorig leven PET-flessen waren.

Er mag trouwens ook nog een beetje chique gedaan worden. Daarvoor diept Skoda andermaal oppervlakken met een kristalstructuur op. Tsjechië staat bekend om z’n kristal en dat mag een beetje in de verf gezet worden.

Geef commentaar
comments by Disqus