Sokken waar autoliefhebbers blij van worden

Bekijk 10 foto's
Door: BV 08-02-2019

Sokken komen in allerlei soorten en maten. En tegenwoordig mag dat gerust heel erg frivool zijn. De tijd van de monotone, donkere sok of de maagdelijk witte sportsok ligt al lang achter ons. Vrolijke designs kunnen net zo goed passen bij de outfit. Dat bewijst de populariteit van het Zweedse bedrijf Happy Socks. Dat produceert sokken die gerust iets kunnen zeggen over je persoonlijkheid.

Herkenbaar, maar niet smakeloos

Niet uit het Noorden, maar uit het Zuiden komt Heel Tread. Uit Portugal. Daar maken zo ook vrolijke sokken. De inspiratie komt evenwel uit een minder willekeurige hoek dan bij het erg populaire Happy Socks. Dat knipoogt met z’n designs naar illustere auto’s.

Je kan natuurlijk al wel sokken kopen waarop een autootje staat. En er zijn er wellicht nog meer waarop werklogo’s afgebeeld zijn. Maar zo smakeloos wil Heel Tread het niet maken. Dat verwijst liever op onmiskenbare, maar subtielere wijze naar een vierwieler. Door inspiratie te halen uit een kleurstelling, een vorm of een combinatie van beiden. Herkenbaar voor de liefhebber, maar ook verteerbaar voor wie niet bezeten is van auto’s.

Wat kost dat?

De uitgebreide collectie knipoogt al lustig naar het verleden. Er zijn bijvoorbeeld sokken die gedistilleerd werden uit de Golf GTI, de Subaru Impreza, Citroën, oude Porsches, een Land Rover of een oude Jaguar E-Type. Ze kosten € 10 per paar (exclusief verzendkosten).

Geef commentaar
comments by Disqus