Oude BMW M5 wordt duur

Bekijk 14 foto's
Door: BV 17-02-2019

Niet zo lang geleden kon je de BMW M5 uit het begin van de nineties kopen voor de prijs van een compacte gezinswagen. Maar de E34 M5, steevast aangedreven door een atmosferische zes-in-lijn, begint weer duurder te worden. Vooral de exemplaren die in uitstekende staat zijn.

Helemaal origineel

Dit erg rode exemplaar met een origineel grijs lederen interieur (en met optionele “executive” zetels, staat inmiddels te koop voor iets minder dan € 50.000.

Het exemplaar stamt uit 1990 en heeft iets meer dan 50.000km op de teller. Het is geheel origineel en wordt geleverd met een reservewiel, alle gereedschap, een krik en alle documentatie die vanuit de fabriek aanwezig was.

Minder snel, meer leuk

BMW bouwde de M5 van die generatie in een aantal verschillende vermogensversies, waarbij de krachtigste het tot 360pk schopte. Dit exemplaar heeft een 3,5l onder de kap die het tot 315pk en 360Nm schopt. Daarmee accelereert de ruime Duitse sedan naar 100km/u in iets meer dan 6 tellen. Iets waar de AMG’s en M’s van tegenwoordig hun hand niet meer voor omdraaien. Zo’n 5 van begin jaren negentig kan daar echter wel iets anders voor in de plaats zetten: rijplezier. Steeds meer liefhebbers en verzamelaars lijken dat te erkennen en dat stuwt de prijs de hoogte in.

Geef commentaar
comments by Disqus