Gelekt: dit is de nieuwe Peugeot 208

Bekijk 6 foto's
Door: BV 22-02-2019

Peugeots grote nieuwe op het Autosalon van Genève is dit kleine autootje. Het is de nieuwe 208. Het model dat binnen het gamma van het merk nog altijd een erg groot verkoopsvolume vertegenwoordigt. Officiële informatie is er nog niet, maar de eerste beelden zijn inmiddels op het internet terechtgekomen.

Groter, breder

De verhoudingen van de 208 zijn veranderd. Tegenwoordig zijn B-segmenters wat kloeker dan voorheen. Een beetje langer en een stuk breder. De recent voorgestelde Audi A1 illustreerde dat, en deze 208 etaleert gelijkaardige proporties.

Gekende Peugeot-stijlelementen

De 208 neemt succesvolle stijlkenmerken over van andere recente Peugeots. We hebben het aan de achterzijde op de zwarte band waarin de achterlichten verwerkt worden. Eerst gezien op de 3008 en 5008 SUV’s en vervolgens op de 508. Van die laatste neemt hij aan de voorzijde niet de horizontaal opgesplitste grille over, maar wel de dagrijlichten die als slagtanden door de bumper klieven.

Ook elektrisch

De 208 staat op een nieuwe bodemstructuur die ook gebruikt zal worden voor (onder meer) de aanstormende nieuwe Opel Corsa. Hij zal met conventionele motoren beschikbaar zijn, maar er komt ook een elektrische variant. Die is wellicht gelijkaardig aan die van de DS3 Crossback. Zeg maar: 135pk en 300km autonomie.

Zekerheid krijgen we wanneer Peugeot zelf iets kwijt wil.

Geef commentaar
comments by Disqus