Seat Minimo vindt Renault Twizy zo slecht nog niet

Bekijk 10 foto's
Door: BV 25-02-2019

Geen mens bij Renault dat zal beweren dat de kleine Renault Twizy niet aan te slepen is. Af en toe kom je de elektrische 1+1-zitter (die achterste zitplaats is niet aangenaam te noemen) wel tegen, maar hij staat dan ook al sinds 2012 in de catalogus. Maandelijks worden er maar een handvol van verkocht.

Half zo groot als een auto

En toch… bij Seat lijkt men daar toch iets in te zien. Want het bedrijf stelde net deze Minimo voor. 2,5m lang, 1,24m breed en dus ruwweg half zo groot als een auto, heeft die duidelijk het recept van de Renault gepikt. Met inbegrip van de zitopstelling.

Met deuren

Seat heeft echter ook eens naar de grootste mankementen van de Twizy gekeken. Het kan niet om beperkingen in het verkeer heen. Hij is te breed om als een motor tussen de rijstroken door te laveren. Je zal er dus nog steeds mee in de file staan. Maar daar hoef je je op z’n minst niet nat te laten regenen. In tegenstelling tot de Renault - die het overigens wel als extra aanbiedt - heeft de Minimo immers deuren. Die zijn asymmetrisch. Of er ook gedacht is aan verwarming en verluchting, zegt Seat niet.

Uitwisselbare accu

De accu is goed voor ‘meer dan 100km’ rijbereik. Maar ze is ook in enkele seconden uitwisselbaar. De Minimo kan dus veel sneller weer klaar staan.

Daar in Spanje laat men zich nog niet uit over serieproductie of verkoop. Wel hoor je er dat de Minimo een ideaal voertuig moet zijn voor deelmobiliteit. Hij is zelfs voorzien voor zelfrijdende functies van niveau 4, maar het is onduidelijk wat die voorziening precies inhoudt.

Geef commentaar
comments by Disqus