Achtcilinder diesel voor VW Touareg

Bekijk 2 foto's
Door: BV 26-02-2019

Volkswagen breidt het gamma van z’n grootste SUV verder uit. De Touareg wordt ook leverbaar met een vierliter achtcilinder dieselmotor. Die heeft genoeg trekkracht om de straatstenen uit de grond te sleuren.

De achtcilinder turbodiesel, die voldoet aan de Euro 6d-Temp uitstootnorm, wekt niet minder 421pk en 900Nm op. Vermogen dat via een achttrapsautomaat naar de vier wielen gestuurd wordt. Hoe zwaar de Touareg in deze uitvoering is, vermelden de Duitsers niet, maar het is beslist geen lichte jongen. Niet dat het met die trekkracht veel uitmaakt. Hij kan vanuit stilstand nog steeds de kaap van 100km/u ronden in 4,9 seconden en doorstomen naar 250km/u waar een begrenzer de boel intoomt. De cijfertjes zijn trouwens identiek aan die van de VW T-Roc R die een dag eerder werd voorgesteld.

Topmotor, betere uitrusting

Wie de grootste motor besteld, krijgt ook meteen een aardige uitrusting. Geen V8 met stoffen zetels, hier. Leder is standaard, net als een elektrisch bediende kofferklep, comfortzetels, twee lichtmetalen pedalen, een luchtophanging en 19-duims lichtmetaal.

Klanten kunnen aan de binnenkant kiezen uit twee types aankleding. Eentje met sierlijsten in metaal die eerder koel overkomt en eentje met accenten in hout die huiselijker is.

De VW Touareg V8 TDI gaat eind mei in de verkoop. Wat hij zal kosten is nog niet geweten. Wie hem eerder al wil zien, boekt best een ticket naar Genève. Daar staat hij over een week op het Autosalon.

Geef commentaar
comments by Disqus