Smart Forease+ is mini-EV-speedster

Bekijk 14 foto's
Door: BV 02-03-2019

Je kan je terecht afvragen welke richting Smart uitgaat. Recente beslissingen van het management lijken de kleine Mercedes-dochter op een koers richting afgrond te hebben gestuurd. Het Amerikaanse avontuur - ooit verkondigd als zijnde van cruciaal belang voor het merk - is in elk geval op een sisser afgelopen. Nochtans werd het Smartje speciaal daarvoor een stuk groter. En wat met de toekomst? Het heeft er alle schijn van dat de Duitsers die kleine elektrische autootjes na verloop van tijd parkeren onder het recent verzonnen EQ-label en een kruis maakt over Smart.

Nu met dak

Zo ver is het echter nog niet. Op het Autosalon van Genève stelt het bedrijf zelfs nog een nieuwe concept car. Nuja, nieuw. Vorig jaar was er al eens een Forease concept en eigenlijk heeft die nu een update gekregen. Genoeg om een plusje aan de naam te kleven en er een dak op te zetten.

Die feloranje bescherming tegen de elementen is trouwens het grootste nieuws dat er te melden valt. Dat is stevig genoeg om het ganse jaar door gebruikt te worden. De andere aanpassingen zijn erg oppervlakkig. Daar waar de concept een jaar geleden nog wit was met groene accenten, is hij nu grijs met links en rechts een spat oranje.

Onderhuids nogal gewoontjes

Onderhuids gaat het nog steeds om een Smart Fortwo Cabrio in de elektrische uitvoering. Er wordt niet in de specificaties gespit. Met reden - noch op vlak van autonomie, noch op vlak van prestaties is dat product een echte hoogvlieger.

Geef commentaar
comments by Disqus