DS-X is zotste concept op Autosalon Genève

Bekijk 20 foto's
Door: BV 02-03-2019

Toegegeven, er zullen de komende dagen nog enkele constructeurs verrassingen voor het Autosalon van Genève uit hun hoed toveren. Maar de kans dat die gekker zijn dan deze DS-X, is eerder klein. En hij is niet eens nieuw. Hij stond in 2018 al eens op een Chinese beurs. DS is als merk Immers uit de grond gestampt met (minstens) één oog op die markt gericht.

Voor het eerst te zien in Europa

Plaatjes die de Fransen eerder rondstrooiden van de DS-X deden het ding niet echt alle eer aan. Het zag het eerder raar uit, dan origineel. Deze nieuwe foto’s leggen het accent wat ons betreft wel juist. De DS-X, die een elektrische sportauto voor 2035 voorstelt, is behoorlijk van de pot gerukt. We zeggen wel eens dat een auto schizofreen aandoet, maar zelden was dat zo duidelijk als hier. De DS-X heeft immers twee compleet verschillende kanten.

Vlinders en pluimen

Aan de ene zijde is deze concept een open sportauto. Daar zit een vlinderdeur. Aan de andere kant is hij gesloten, en krijg je er toegang toe tot een grote vleugeldeur. Daar zit overigens de passagier.

Aan de binnenkant is gekozen voor twee onderscheidende tinten voor bestuurder en passagier. Niet louter de vorm, ook de materialen zijn origineel. Een houten sierlijst, waarachter een audio-installatie van de Franse specialist Focal shuilt, is een collage van verschillende structuren. Een deel van het interieur is zelfs bekleed met pluimen!

Over de prestaties van de concept, zijn de Fransen vooral erg cryptisch. Er wordt hem louter één megawatt aan vermogen toegedicht. Het gaat tenslotte om de stijl. De theoretische specs van zo’n studiemodel hebben toch geen praktische implicaties.

Geef commentaar
comments by Disqus