Dacia Ultimate Edities met meer uitstraling, uitrusting

Bekijk 23 foto's
Door: BV 04-03-2019

Dacia heeft op het Autosalon van Genève géén nieuwe modellen voor te stellen. En er is ook geen opvallende concept car. Wat het wél voorstelt zijn ‘Ultimate’-modellen. Een beperkte reeks die leverbaar wordt voor de Duster, Logan, Sandero, Logan MCV, Lodgy en Dokker. Een betere aankleding en twee nieuwe kleuren (Fusion Rood en Highland Grijs) zullen wellicht voor meer mensen een concrete impact hebben dan de ganse parade exotische supercars die de beurs rijk zal zijn.

Wat krijg je?

De Ultimate-edities (op sommige markten TechRoad geheten) hebben allen recht op een koetswerk met specifieke velgen en spiegelhuizen waarin een rode sierband zit verwerkt. De Stepway-varianten krijgen daarenboven nog een extra sticker die naar het design van de interieuraankleding verwijst. Die is overigens voor alle versies gelijk, met uitzondering van een typenaam of een Stepway-vermelding. Het gaat om een ruitmotief.

Rode accenten zijn er niet alleen op de zetels. Ook de verluchtingsmonden, deurdorpels, en de vloermatjes zijn van het gedempte rood voorzien.

De uitrusting gaat ook een bank vooruit. Onder meer een achteruitrijcamera en parkeersensoren, automatische airco en een startsysteem zonder sleutel zijn voorzien. De Duster krijgt er ook nog eens dodehoekdetectie en een navigatie- en multimediasysteem (met Android Auto en Apple Carplay) bij.

Onder de kap?

De Ultimate of TechRoad-versies zullen beschikbaar zijn met verschillende motoren uit het gamma van het merk. Dat wordt overigens aangescherpt met een nieuwe 1,3l turbomotor op benzine. Die bestaat in vermogensversies met 130 of 150pk.

Geef commentaar
comments by Disqus