IMQ is de Nissan van de toekomst. Echt (niet).

Bekijk 25 foto's
Door: BV 05-03-2019

Nissan rolt in Genève deze IMQ Concept z’n stand op. Die moet je een voorsmaakje geven op de volgende generatie crossovers van het merk. En natuurlijk is hij elektrisch aangedreven. Maar ga nu niet denken dat er straks iets gelijkaardigs bij de Japanners in de etalage staat.

De IMQ wordt gevoed door de volgende generatie elektrische aandrijflijn van Nissan. Verschillende elektromotoren zorgen ervoor dat elk wiel apart kan aangestuurd worden. En omdat er in het totaal 340pk en 700Nm in de kast zit, moet hij zowel in staat zijn om erg vlot te accelereren of om indrukwekkende obstakels te beklimmen.

Crossover voor de middenklasse

Met een lengte van 4,56m, breedte van 1,94m en hoogte van 1,56m mikt deze IMQ zich in het midden van C-segment. Daar waar Nissan met de Qashqai nog wat potten kon breken. Wellicht moet deze stijlstudie tot een auto lijden die dat nog eens kan proberen. Maar je kan niet zeggen dat hier een voorbode van een productiemodel staat te blinken. De grote 22-duimers en laagprofielbanden, de omslachtig openende deuren, de hoge bodemvrijheid, de scherp gelijnde deurpanelen, het interieur met individuele zwevende zetels… het maakt allemaal geen schijn van kans. Je mag al blij zijn als je de V-vorm van de grille en de boemerangvormige lichten eens opduiken in serieproductie.

Augmented reality

Bovendien is niet alleen de aankleding maar ook de bediening futuristisch. Natuurlijk zijn er grote schermen. Die zien we al een tijdje in elke concept. Nissan gaat echter een stapje verder door er 3D-projectietechnologie aan toe te voegen. Via ‘augmented reality’ kan je zo bijvoorbeeld achter hoeken kijken of verder in file zien. Niet dat je dat echt zal boeien, want deze IMQ rijdt natuurlijk helemaal zelf.

In de middenconsole krijgt een persoonlijke assistent z’n plaats. Die moet je wellicht helpen om aan al die snufjes aan uit te kunnen. En natuurlijk moet die je helpen ontspannen. Door je beeld of audio voor te schotelen, bijvoorbeeld.

Geef commentaar
comments by Disqus