Imagine by Kia wil niet in een vakje zitten

Bekijk 13 foto's
Door: BV 05-03-2019

Tegenwoordig is het hip om als merk een automodel te maken dat je niet duidelijk in een vakje kan steken. De echte SUV (je, weet wel, mét beperkte terreincapaciteiten) is al lang dood. Het zijn eigenlijk allemaal crossovers geworden. Maar je kan natuurlijk kruisen op vele manieren. Een break met een SUV? Een hatchback met een crossover, een sedan met een coupé… en ga zo maar door.

Geen vakjesdenker

Deze Imagine by Kia is er fier op dat hij in geen enkele categorie past. We zullen zeggen dat ook deze creatie elementen zowel een sedan, een break als een crossover bevat. Hij moet tegelijk aantrekkelijk en vriendelijk ogen. Daarover gesproken - Kia noemt de koplampen ook echt ogen. Dat is overigens geen toeval. Heel wat auto’s hebben een smoel waarin je een aangezicht kan herkennen. Dat doet namelijk iets met het menselijk brein. Maar elektrische auto’s (ja, natuurlijk is deze ook elektrisch aangedreven) hebben geen grille of mond meer nodig. Iets wat Kia hier handig oplost. De voorsplitter lijkt immers op een snor - een rimpeleffect in het koetswerk versterkt dat overigens nog.

De draak steken

De buitenkant kan je omschrijven als origineel, maar echt van de pot gerukt is het niet. Aan de binnenkant daarentegen… daar heeft Kia 21 verschillende schermen bovenop de boordplank gemonteerd. Volstrekt onrealistisch, maar Kia wil er naar verluidt vooral de wildgroei aan schermen mee aankaarten op een ludieke manier. Schermen worden in sneltempo groter en talrijker. En de Zuid-Koreanen vragen zich af waar dat allemaal voor nodig is.

Over de elektrische aandrijflijn gaf Kia geen details vrij.

Geef commentaar
comments by Disqus