Lagonda All Terrain Concept wordt elektrische luxe-crossover

Bekijk 7 foto's
Door: BV 05-03-2019

Op zoek naar een luxueuze SUV, maar vind je een Range Rover te voor de hand liggen (of te goedkoop of te capabel), een Bentley Bentayga te lelijk, een Rolls-Royce Cullinan te hoekig en een Lamborghini Urus te patserig? Geen probleem. Deze Laguna All-Terrain zou wél je ding kunnn zijn. Je moet alleen nog even geduld hebben. Hij gaat pas in 2022 in productie.

Elektrische crossover van Aston Martin

Al de modellen in de eerste paragraaf hebben niet alleen een exotisch prijskaartje gemeen. Ze worden ook allemaal nog aangedreven door conventionele motoren. En dat wil zeggen: bergen CO2. Maar het kan ook anders. Lagonda wil het segment betreden met een elektrische aandrijflijn.

De Lagonda All-Road Concept is de voorbode van een ruime superluxueuze crossover met vierwielaandrijving en serieuze terreincapaciteiten, die emissieloos en geluidloos wordt voortbewogen door een volledig elektrische aandrijflijn.

Vooral geen details prijsgeven

Technische specificaties zijn in de persdocumentatie overigens nog nergens te vinden, maar met het oog op de razendsnelle ontwikkelingen rond elektrische mobiliteit, is een actieradius van een kilometer of 500 - zo niet meer - beslist niet ondenkbaar. Over de accucapaciteit en de laadsnelheden – onderwerpen die de komende jaren nog een enorme vlucht zullen maken – reppen de Britten overigens eveneens met geen woord. Dat zou alleen maar afleiden van het uiterlijk en het interieur. 

Er is inmiddels één zekerheid, waar we mee af kunnen sluiten. Hij zal niet goedkoop zijn. Zelfs een Tesla-rijder moet ergens van kunnen dromen, niet?

Geef commentaar
comments by Disqus