Mercedes 300 SL Gullwing staat al 50 jaar in de grondverf

Bekijk 8 foto's
Door: BV 08-03-2019

Van een zeldzame, dure auto zou je verwachten dat alle exemplaren zo stilaan boven water zijn. De 300 SL ‘Gullwing’ bijvoorbeeld. Toch gauw een miljoen waard. Maar er zijn nog altijd enkele exemplaren waarvan het lot in het ongewisse blijft. Eind 2018 werd één chassisnummer herontdekt. Nummer 43. Een echte schuurvondst, zegt het merk zelf.

Op stal sinds 1964

Die auto werd in 1954 naar Miami verscheept en bleef slechts 10 jaar in het verkeer. De auto is in een compleet originele staat. Van het grijze interieur het glas, de aandrijflijn, de wielen en zelfs de ‘Englebert Competition’-banden zitten er nog op. Alleen de kleur - die klopt niet. De auto staat in een grondlak. De fabriek leverde hem destijds in het blauw.

Alleen grondverf

Halverwege de jaren zestig werd chassisnummer 43 uit dienst genomen, wellicht omdat de eigenaar zin had in een ander kleurtje. De koets werd opgeschuurd en er werd een grondlak gespoten. Maar een nieuwe kleur kwam er nooit op.

Mercedes zelf zal het fameuze chassisnummer 43 voorstellen op het Amelia Island Concours d’Elegance in Florida. De Duitsers slepen ook chassisnummer 44 daarheen. Die auto is volledig in een originele staat gerestaureerd. De twee auto’s zij aan zijn moeten illustreren hoe serieus Mercedes Classic z’n restauratiewerkzaamheden neemt. Mercedes’ plannen met n°43 zijn onbekend.

Geef commentaar
comments by Disqus