VW’s elektro-offensief start met deze 4 auto’s

Volkswagen zet zwaar in op de elektrische auto. Volgend jaar wil de Duitse gigant al 100.000 EV’s bouwen. Deze vier modellen worden de eerste VW’s van het elektrische tijdperk.

Volkswagen ID.

ID. staat voor Intelligent Drive. De ID werd in 2016 als studiemodel voorgesteld. Er komen geen versies op benzine of diesel. Hij wil alleen een stopcontact. De ID wordt 4,10m lang. Dat is 15cm korter dan een Golf, maar hij belooft even veel ruimte als in een Passat. De elektrische aandrijflijn neemt in de lengte immers minder plaats in beslag. Eind dit jaar start de productie van de ID in de fabriek in Zwickau.

1

Volkswagen ID Crozz

Eigenlijk zullen al die elektrische VW’s van het eerste uur gebaseerd zijn op het modulaire elektrische MEB-onderstel. De ID Crozz, wordt een variant met vierwielaandrijving en één elektromotor per as. Er wordt zo’n 300pk voorgespiegeld. Net zoals bij de Vizzion en de Buzz (hieronder).

2

Volkswagen ID. Vizzion

De ID Vizzion is deze maand een jaar jong. In z’n conceptvorm tenminste. De auto is met z’n 5,16m lengte behoorlijk uit de kluiten gewassen. VW ziet hem dan ook een spirituele opvolger voor de Pheaton. Hij rust op 24” velgen en dat formaat kan je ook op de definitieve variant verwachten. Onder de vloer zit een 111kWh grote accu. Goed voor 665km rijbereik.

3

Volkswagen ID Buzz

De ID Buzz werd in januari 2017 op de autobeurs van Detroit onthuld. Hij verwijst uiteraard naar het beroemde Transporter-busje van weleer. De 'elektro-Bulli' komt in 2022 op de markt. Deze is 4,94 meter lang en heeft drie zitrijen en twee kofferruimtes. Voorin past 200 liter, achterin 600 liter. Het maximale laadvermogen bedraagt zelfs 4600 liter. Het studiemodel heeft een inklapbaar stuur, wat de intenties van Volkswagen meteen duidelijk maakt: in de toekomst moet de ID Buzz volledig autonoom kunnen rijden.

4
Geef commentaar
comments by Disqus