Toyota kan naar de maan

Bekijk 5 foto's
Door: BV 13-03-2019

Toyota gaat samenwerken met het Japanse ruimtevaartagentschap JAXA om een maanrover te produceren. Het moet gaan om een bemand voertuig met een cabine onder druk. Het spreekt voor zich dat zulks pas in plannen van Japan om bemande missies naar de maan te doen. Daar is men er immers van overtuigd dat er nog geen volwaardige exploratie van het maanoppervlak heeft plaatsgevonden.

Brandstofcelauto

De renders zijn ongetwijfeld nog een stuk te optimistisch - het onderzoek naar de maanrover moet eigenlijk nog beginnen. Toyota denkt voorlopig aan het gebruik van brandstofceltechnologie. Het denkt een voertuig te kunnen bouwen dat een rijbereik van meer dan 10.000km kan hebben. Dat is bijna voldoende om rond de maan te rijden (de omtrek is 10.916km).

Er zijn al ruwe afmetingen voor het ding. Er wordt gesproken over een lengte van zes meter en een binnenvolume van 13 kubieke meter. De Toyota zal twee astronauten kunnen huisvesten of dienst kunnen doen als noodverblijf voor maximaal 4 astronauten.

Groot, maar licht

Er zal vanzelfsprekend maximaal ingezet worden op het gebruik van lichtgewicht materialen. Elke gram die je met een raket van de aarde moet afschieten, vergt immers hele sloten brandstof.

Wanneer de Toyota de hemel in kan geschoten worden, is onbekend. Een precieze timing werd niet meegegeven.

Geef commentaar
comments by Disqus