Type 35 Baby II is echte Bugatti voor € 30.000

Bekijk 7 foto's
Door: BV 15-03-2019

Wat geef je je kinderen cadeau als je de baas bent van een automerk? Een auto natuurlijk. Ettore Bugatti liet in 1926 voor z’n toen vierjarige zoon Ronald een Bugatti Type 35 bouwen die half zo groot was als het echte ding. Een folietje, ware het niet dat klanten die de fabriek bezochten er weg van waren. En daarom ging die Bugatti Type 35 ‘Baby’ effectief in productie.
Ook het huidige management van Bugatti lijkt dat een aandoenlijk verhaal te vinden. Want het besloot om een nieuwe Type 35 te bouwen. Niet op de helft van de ware grootte, maar slechts een kwart kleiner dan de klassieke racewagen. Ja, je kan ermee rijden. Als kind, maar naar verluidt ook als volwassene.

Elektrisch en... best snel

De aandrijving geschiedt net als ruim 90 jaar geleden elektrisch al zal het toen geen lithium-ion accu geweest zijn die de stroom voorzag. De Type 35 Baby II, zoals het modelletje is gedoopt, beschikt over achterwielaandrijving, recupereert remenergie en heeft zelfs een limited-slip differentieel.

Er is een kindermodus die 1pk uit de elektromotor haalt en niet harder kan dan 20km/u, maar je kan hem zoals gezegd ook als volwassene besturen. Dan heb je wellicht meer aan de topsnelheid van 45km/u en een vermogen van 5,5pk. Bij het standaardmodel dat je € 30.000 armer maakt, heb je het dan wel gehad. Maar je kan ook nog wat dieper (hoeveel is niet duidelijk) in de buidel tasten voor een ‘Speed Key’. Dan heb je plots 13,5pk en laat Bugatti de begrenzer achterwege.

Bugatti zal niet meer dan 500 stuks van de nieuwe Type 35 Baby II bouwen. En ja, er zijn er al de deur uit.

Geef commentaar
comments by Disqus