Studentenjob: Skoda Kodiaq Pickup

Bekijk 3 foto's
Door: BV 26-03-2019

Er zijn slechtere plekken om tijdens je studententijd terecht te komen dan Skoda. Als sinds 2014 zet het bedrijf elk jaar een groep studenten aan het werk om een concept car te bedenken. Een goede traditie, vinden ze daar inmiddels in Tsjechië. En daarom doen ze het dit jaar ook. 35 studenten trokken zich terug met potlood en papier (en met sketchpad en tablet) en kwamen naar buiten met lijnen voor en pickup op basis van de Kodiaq.

Hij wordt gewoon gebouwd

Natuurlijk moet er ook nog sprake zijn van een leerproces. Daarom moeten de studenten niet alles zelf uitvissen. Skoda zorgt voor omkadering. Van designers, maar ook van ingenieurs. Het is immers de bedoeling dat de concept uit z’n digitale wereld springt en liefst al in juni realiteit is. Hij wordt gewoon gebouwd.

Uit de eerste schets mag blijken dat er geen gebrek aan ambitie is. Er sneuvelden twee deuren en de wielen en ruig rubber zijn een flinke maat gegroeid. In de stad heeft deze pickup geen interesse. Hij is er om de vrije natuur in de trekken. Het enige element dat herkenbaar lijkt, zijn de achterlichten. Maar ook hier geldt dat de schetsen wellicht een optimistische blik bieden op het uiteindelijke resultaat.

Geef commentaar
comments by Disqus