Deze Samsung XM3 is niet zo nieuw als men zegt

Bekijk 4 foto's
Door: BV 30-03-2019

In Europa zijn het nog hoofdzakelijk premiummerken die elkaar met coupé-achtige-versies van SUVs bekampen. Porsche kwam er zich nog net mee moeien, met de Cayenne Coupé. Maar naar verwachting zal die koetswerkvorm niet veel langer het alleenrecht van merken met een betere (lees: duurdere) reputatie blijven.

Renault Arkana?

In Rusland is het al zover. Daar introduceerde Renault de Arkana. Zeg maar gerust: Koleos Coupé. Hij werd ook gewoon in Parijs getekend. Europese plannen voor dat model zijn er niet, maar in Azië zal hij wel aangeboden worden. In Korea is de auto immers zopas ‘in wereldpremière’ voorgesteld als Samsung XM3. Hij is zelfs eerder klungelig gecamoufleerd want terwijl er wel een nieuwe grille werd voorzien, kon een nieuwe motorkap er niet vanaf. En je ziet in de uitsparing toch echt aan de vorm dat die voor de Renault-ruit bedoeld was.

Geen Koreaanse Renaults, of wel?

Renault verkoopt in Korea een hele hoop modellen onder de Samsung-monniker. Dat merk werd er pas eind jaren negentig opgericht. Twee keer kregen we in Europa al zo’n Samsung op ons bord - verkleed als Renault. De Koleos en de Latitude.

Geef commentaar
comments by Disqus