Ford Mustang Mach-E op komst, maar wat is het?

Bekijk 3 foto's
Door: REDACTIE 06-04-2019

Later dit jaar onthult Ford zijn langverwachte, op de Mustang geïnspireerde, geheel elektrische auto. Details van de auto, waaronder de nogal bedenkelijke vermelding dat het om een ‘cross-over’ zou gaan, sijpelden de afgelopen maanden op het web. En nu is er een naam: Mustang Mach-E.

Handelsmerk vastgelegd

Ford heeft op 1 april van dit jaar immers, en wellicht niet als grap, bij het Bureau voor intellectuele eigendom van de Europese Unie de aanvraag ingediend om de naam Mustang Mach-E te beschermen voor gebruik op motorvoertuigen (scooters uitgezonderd). Eerder verzocht het bedrijf al om de naam Mach-E (zonder Mustang) als handelsmerk toegewezen te krijgen, maar nu wordt die toepassing duidelijk verder verfijnd.

De naam is een eerbetoon aan de originele eerste generatie Mustang, waarnaar steevast verwezen wordt als Mach 1, maar laat tegelijk weinig twijfel bestaan over de elektrische aandrijflijn van het model.

Geen details

De eerste teasers van de elektrische Mustang kregen we eerder al achter de kiezen. Details over de aandrijflijn, met inbegrip van het formaat van de accu’s en over hoeveel elektromotoren het zal beschikken, zijn nog onbekend. Er zijn alleen vage beloftes: Ford dat zegt dat je er ongeveer 600km ver mee zal kunnen rijden en dat zegt dat de prestaties compleet gek zullen zijn.

Geef commentaar
comments by Disqus