Te koop voor € 75.000: hoop roest van Porsche

Bekijk 13 foto's
Door: REDACTIE 07-04-2019

De Porsche 356, die je een beetje oneerbiedig zou kunnen afdoen als een grondig gepimpte VW Kever, kent een grote schare liefhebbers. Een exemplaar in goede staat kost algauw € 90.000 en meer. Zeldzame versies kunnen voor een veelvoud geprijsd staan. Tot wel € 800.000. Maar wie er niet vies van is de handen uit de mouwen te steken, vind ook projectjes vanaf € 50.000.

De jongste tijd plafonneerde de prijs van heel wat oldtimers. Maar dat is een memo die de aanbieder van deze 356 Coupé uit 1952 niet gekregen. Het model staat op Ebay voor een ‘koop nu’ prijs van ruim $ 80.000. En het is nu niet zo dat hij in goede staat is.

Vroeger zilver, nu roest

Ooit was het model in een staalgrijze zilvertint gelakt. Maar die is niet meer te zien. Eveneens moeilijk om waar te nemen: een koffervloer (vooraan) en een bodem voor het passagierscompartiment die feitelijk in staat zou zijn om passagiers te dragen. De auto heeft dezelfde eigenaar al sinds de jaren zeventig en het heeft er alle schijn van dat de auto al die tijd buiten heeft doorgebracht. En niet in het zachtste klimaat.

Behalve zware, structurele restauratie en een compleet nieuw interieur, heeft het model ook nood aan een aantal onderdelen. Zo zijn Porsche-logo’s en andere uiterlijke opsmuk in de loop der jaren verloren gegaan. Het interieur, nauwelijks in betere staat dan de buitenzijde, heeft wél nog de originele Telefunken auto-radio met grote centrale luidspreker. Maar of dat nu z’n ‘optimistische’ vraagprijs kan verantwoorden…

Geef commentaar
comments by Disqus