Mercedes CLA ook als 35 AMG

Bekijk 16 foto's
Door: BV 09-04-2019

Automerken hebben de turbotechnologie zo onderhand wel onder de knie. En dat maakt het relatief eenvoudig om meer vermogen uit relatief kleine motoren te persen. Kijk naar de tweeliter in de A-Klasse. Tot 200pk per liter is wat de Duitsers uit dat blok persen.

Compact en dynamisch...

De recent gelanceerde CLA wil zich opwerpen als de meest dynamische compacte Mercedes. Op zich al een krachttoer, want het is eigenlijk een gecamoufleerde vierdeurs. Een auto waar een stoffiger imago aan kleeft dan een compacte sedan, maar kijk, laat er een team getalenteerde designers op los, wat slimme marketingboys en je krijgt iets wat wel hip is.

En verdorie snel!

Binnenkort laat Mercedes de nieuwe CLA los op een hopelijk gretig kooppubliek. Maar niet voor de eerste AMG-smaak eraan toegevoegd wordt: de 35 AMG. Je hoeft daarvoor niet van je stoel te vallen want een identieke versie werd ook al van de A-Klasse Sedan aangekondigd. Het cijfertje is voorzien voor de AMG-light-reeks, want er komt wellicht ook nog een knotsgekke AMG-versie. Aan de cijfertjes zie je in elk geval niet dat de Duitsers nog wat achter de hand houden. 306pk, 400Nm, vierwielaandrijving, een zeventrapsautomaat… En dan de prestaties. Naar 100km/u in niet eens 5 seconden!

Behalve machtige reacties op wat je doet met het gaspedaal, heb je ook recht op een aangepaste aankleding. Sportieve accenten zijn er aan binnen- en buitenkant. Bestellen kan vanaf april, de eerste exemplaren worden wellicht in augustus geleverd.

Geef commentaar
comments by Disqus