Voor 3.100 euro doet je Audi A8 alsof hij elektrisch is

Bekijk 2 foto's
Door: BV 11-04-2019

Blauw is in de autosector al jarenlang aan een opmars bezig. Niet per sé als koetswerkkleur, maar met name als accentkleur. Autobouwers lijken collectief beslist te hebben dat alles wat zichzelf wil verkopen als milieuvriendelijk, zij het hybride, stekkerhybride, EV of zelfs waterstofauto, met die tint moeten uitgedost worden. Het is inmiddels een hele opgave om die categorie te gaan shoppen en je veto tegen dat blauw uit te spreken.

Elektrisch blauw

Audi gaat in de verering van het blauw nu in één keer nog een stap verder. Via Audi Exclusive kan je nu een A8 die aan de buitenzijde is gehuld in Ara Blue Crystal Metallic, een tint die wat feller is dan gebruikelijk en glittert, maar ook een binnenzijde die bulkt van de blauwe accenten. In de luxeslee-met-diesel kan je je nu in een hybride wanen.

De klant in kwestie, want de auto is reeds op verzoek gemaakt, bestelde een blauw interieur, een dakhemel in blauwe Alcantara en, cruciaal, ook het fel blauwe stikwerk dat de jongste tijd zo in trek is.

Helemaal ongepast is het ook allemaal niet. In de neus van deze A8L 50 TDI zit immers een drieliter zescilinder diesel die gekoppeld is aan een 48V mild-hybride systeem. An 286pk en 600Nm heeft de toch twee ton zware auto voldoende voor een acceleratietijd naar 100km/u van 5,9 seconden en een top van 250km/u.

Geef commentaar
comments by Disqus