Dit is de nieuwe Mercedes GLS

Bekijk 14 foto's
Door: BV 16-04-2019

Mercedes stelt morgen de nieuwe generatie van z’n nieuwe über-SUV, de GLS, voor. Die moet voortaan niet alleen opboksen tegen het beste wat Land Rover te bieden heeft, maar ook tegen de BMW X7. Daarvan kan je inmiddels de eerste exemplaren in het wild spotten.

Groter dan hij lijkt

De BMW benadrukt z’n afmetingen. En je zal je ook de eerste keer heugen dat je die gigantische grille in je achteruitkijkspiegel zag opdoemen. De nieuwe generatie van de GLS doet het duidelijk anders. Hoewel hij flink uit de kluiten gewassen is, valt dat niet op. De wielbasis werd nog eens met 6cm verlengd en is nu 3,10m groot. Meer dan die van de X7. Maar net als bij de jongste GLE, hullen de Duitsers de SUV in een koetswerk dat z’n afmetingen goed maskeert.

Ook voor gebruik met chauffeur

Er zijn nog wel meer overeenkomsten met de GLE (test daarvan ontdek je hier). Zo heeft de GLS hetzelfde dashboardontwerp, dat wordt gedomineerd door een vrijstaande digitale instrumentencluster. Een zevenmijlssprong voorwaarts in vergelijking met het klassieke interieur van de uittredende generatie. Het plaatsaanbod gaat ook flink vooruit, vooral achteraan. Dit soort van SUVs wordt immers almaar vaker gekocht voor gebruik met een chauffeur. Mercedes houdt daar rekening mee en voorziet achterbankopties die uitzonderlijk luxueus zijn. Daarom komt er ook een Maybach-versie van deze gigant. Die zal zich aan de buitenkant ook onderscheiden. Met andere bumpers, een specifieke grille en eigen velgen, bijvoorbeeld.

Motoren uit de Mercedes GLE

Onder de kap verwachten we grotendeels dezelfde motoren als bij de GLE, voorzien van 48-volt mild-hybrid-systemen. Vooral versies van de jongste generatie zescilinder-lijnmotoren dus. Maar er komt ook een AMG-versie die de inmiddels bekende 4-liter biturbo V8 onder de kap krijgt. Allen beschikken ze over een negentrapsautomaat.

Geef commentaar
comments by Disqus