Genesis Mint Concept is een snoepje

Bekijk 7 foto's
Door: BV 18-04-2019

Genesis is het luxemerk van Hyundai. Wat het geflopte Infiniti is voor Nissan, Acura voor Honda en Lexus voor Toyota. In Zuid-Korea en de VS vind je het logo vooral op grote sedans. Maar deze Mint (genoemd naar z’n muntgroene kleur?) is helemaal wat anders. Dat is een proefballonnetje voor een elektrische stadswagen. Een auto waarmee Genesis eindelijk eens werk zou kunnen maken van die herhaaldelijk aangekondigde maar nog niet gematerialiseerde Europese ambities?

Het Koreaanse merk heeft dan wel de G70, G80 en G90 in de catalogus staan… die hebben allen gemeen dat ze er nogal zoutloos uitzien. Maar dat probleem wordt aangepakt. De Belgische ontwerper Luc Donckerwolke moeit zich er sinds kort met het ontwerp. Hij zette afgelopen jaar al een indrukwekkende sportwagen (ook een concept) neer: de Essentia.

Zuivere stijloefening

Deze Mint Concept is ook niet mis. Minimalistisch, met ruimte voor twee inzittenden, want er is geen achterbank. Wat er wel is: een bagageruimte die door twee kleine vleugeldeurtjes toegankelijk is. Typisch iets voor concepts. De twee inzittenden zitten overigens niet in conventionele zetels, maar op een met fraai leder beklede bank. Misschien kan er op die manier ook wel 3 man in.

De bedieningselementen vinden we allemaal terug rond het rechthoekige stuurwiel. Links en rechts hangen clusters met drie ronde touchscreens. Een zevende exemplaar vormt het hart van het stuur.

De Mint is weinig meer dan een stijloefening voor Donckerwolke. Hyundai rept zelfs nauwelijks over de aandrijflijn. Alleen dat die 350kW snelladen aankan en dat een accu je 320km ver brengt. Tja, dat zal dan wel.

Geef commentaar
comments by Disqus